fredag 16 maj 2008

Trettioende dagen

Nytt ultraljud imorse. Det visade sig att det var fyra äggblåsor i höger äggstock och fem i vänster, så totalt har jag alltså nio blåsor, vilket känns positivt. Läkaren verkade också mer nöjd denna gång än förra.

Och anledningen till att jag har så ont på vänster sida är inte så konstig, det är som ett halvårs ägglossningar samlade samtidigt i äggstockarna. Det blir tungt, förklarade läkaren, och dessutom rör sig äggledarna, de sitter faktiskt inte fast i något, så därför känner jag av dem. Och att jag gått upp två kilo var också helt normalt, man samlar vätska så här före ÄU. Så det är viktigt att dricka mycket.

På söndag är det dags för ovitrelle-injektionen, kl 20.30. Nålen är lite grövre och det är viktigt att skjuta injektionen i hullet och tömma nålen ordentligt.

På tisdagmorgon ska vi sedan inställa oss på Fertilitetscentrum för ÄU. Enligt sköterskan är det olika hur man reagerar, men de har morfinliknande preparat som man får intravenöst om man behöver. Tänker på väninnan som sa det var fruktansvärt smärtsamt båda gångerna hon gjordet det. Andra verkar dock inte tycka det är så farligt. Och efteråt känns det mest som menssmärtor...

Inga kommentarer: